Ingrediente:
4 kg zmeura,
2 kg zahar,
vanilie,
apa
Mod de preparare:
Se spala si se curate z de
restumeura de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas
emailat. Eu nu am avut doar un vas si am pus zmeura in cateva borcane. Se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se
strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se limpezeasca. Separat se
pune zaharul cu 2 l de apa rece pe foc si se fierbe pana cand ajunge
legat ca pentru dulceata. Atunci se pune siropul de fructe, se mai
fierbe un sfert de ora, se parfumeaza cu putina vanilie si se pune cald
in sticle curate si bine uscate. Se tin sticlele invelite in paturi sau
se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se
pasteuriza cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins. Eu am folosit borcane (nu am avut sticle). Este foarte bun.
No comments:
Post a Comment