Tuesday 6 January 2015

Prajitura Nicoleta

Ingrediente:

pentru foi

8 albusuri
250 g zahar
150 g nuca cocos
1/2 praf de copt
4 linguri faina
zahar vanilat


pentru crema

8 galbenusuri
200 g zahar
200 g unt
150 ml lapte



Mod de preparae:

Pentru foi 8 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare si 250 g zahar, apoi amesteci usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina amestecata cu 1/2 praf de copt. Doua  foi se coc in  tava unsa si tapetata cu hartie de copt, aproximativ 10 minute  fiecare. Pentru crema 8 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar, apoi cu 4 linguri de faina si 150 ml lapte, 4 pliculete zahar vanilat si fierbi pe baie de aburi pana se ingroasa. Dupa aceea se mai pun 200 g unt si vanilia si se mixeaza bine sa se spumeze crema. Peste prima foaie se pun 3/4 din crema, iar apoi a doua foaie si restul de crema peste care se poate pune nuca de cocos sau ciocolata rasa dupa preferinta. Pofta buna!

No comments:

Post a Comment