Sunday, 4 August 2013

Chec cu dovlecei

Ingrediente:

200g de unt moale, la temperatura camerei
200g de zahăr
2 ouă
150g de dovlecei (doi dovlecei mici sau unul mare)
1 măr mic
200g de făină
1 praf de sare
½ linguriţă praf de copt
80g de stafide

Mod de preparare:
 
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o formă de chec  şi se tapetează cu făină. Se bat untul şi zahărul împreună până se obţine o cremă omogenă. Se adaugă ouăle, pe rând, având grijă să se încorporeze bine.  Se dau pe răzătoare dovleceii şi mărul, se storc pentru a înlătura excesul de apă (poţi folosi un prosop de bucătărie curat), apoi se încorporează în compoziţie.  Se amestecă într-un bol făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara, apoi se încorporează, formând un aluat. Se adaugă stafidele.  Compoziţia astfel obţinută se transferă în forma de chec şi se dă la cuptor timp de aproximativ 1 oră, până ce capătă o culoare aurie. Înainte de a o scoate din formă se lasă să se răcească.         


 
 
 


No comments:

Post a Comment