Ingrediente: pentru aluat:
130 g faina
130 g zahar
2 oua
un praf de copt
6 linguri apa calduta
pentru umplutura:
4 mere acrisoare
200 ml lapte
175 g zahar
4 oua
150 g nuci zdrobite
50 g fistic
200 ml smantana dulce lichida
1 praf de scortisoara
Mod de preparare:
Amesteci ouale cu zaharul, adaugi apoi apa calduta si faina cernuta cu praful de copt si sarea. Framantati bine pana se formeaza un aluat omogen si elastic, pe care il lasi sa se odihneasca circa 30 de minute. Intinzi aluatul in foaie si tapetezi cu ea interiorul unei forme de tarte. Intepi cu furculita in mai multe locuri. Presari deasupra nucile zdrobite. Amesteci, intr-un castron ouale, laptele, smantana dulce si zaharul. Torni compozitia in interiorul tartei. Deasupra asezi felii de mere mai grosute, curatate de casuta de seminte. Presari restul de nuci, fisticul zdrobit si scortisoara macinata, apoi introduci tava la cuptor pentru aproximativ 45 minute, pana capata o nuanta aurie. O lasi sa se raceasca, o portionezi si o servesti.
No comments:
Post a Comment