Ingrediente:
1 kg prune
400 g zahar
1 plic zahar vanilat(opţional)
150 ml apa
sucul de 1/2 lamaie
praful de la 1/2 aspirina -optional
Mod de preparare:
Spalam si curatam prunele de samburi si codite. Punem prunele intr-o
cratita, le acoperim cu zahar si le lasam cateva ore sa lase sirop. Le punem la fiert cu apa, la început la foc mare, apoi la foc potrivit.
Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita, mai ales pe
fundul acesteia. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de
lamaie si continuam sa amestecam. Lasam sa fiarba pana se leaga gemul. Il punem fierbinte in borcanele
sterilizate si tinute in cuptor la 100°C. Preasaram putina aspirina (cu
rolul de a conserva cat mai bine), apoi le inchidem ermetic.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment