Sunday 4 August 2013

Placinta cu ton si ceapa

Ingrediente:
130 g faina
1 ou
un praf de copt
un praf de sare
3 linguri apa calduta

Pentru umplutura:

2 conserve de ton bucati in ulei
1 pahar iaurt
200 g cascaval
2 oua
1 ardei gras rosu
o ceapa rosie
3 linguri boabe de porumb dulce (conserva)
sare
piper

Mod de preparare:

Se amesteca soul cu praful de sare, se adauga faina cernuta cu praful de copt, apa calda si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se intinde in foaie si se aseaza intr-o forma rotunda, termorezistenta. Se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se coace 15 minute. Intre timp, se  scurg conservele de ulei, se pune pestele intr-un castron si se amesteca usor cu ceapa verde taiata marunt, cu ardeiul taiat cubulete si boabele de porumb. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se toarna apoi in forma peste blatulsemicopt. Separat se bat, intr-un castron, ouale, iaurtul, cascavalul ras si se toarna peste umplutura, apoi placinta se introduce in cuptor pentru circa 30-45 minute, Se serveste calda, garnisita cu rondele de ceapa verde.
 









 


No comments:

Post a Comment