Ingrediente:
2 sfecle roşii
o rădăcină pătrunţel
o rădăcină ţelină
2 morcovi
100 g orez
2 linguri ulei
2 linguri făină
o linguriţă cimbru uscat
un litru zeamă de varză
Mod de preparare:
Sfecla, morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în ulei încins. Se lasă aproximativ 10 minute, amestecând continuu, şi apoi se stinge cu zeamă de varză. Se adaugă şi apă, în proporţie egală cu zeama de varză sau mai mult şi se lasă la fiert.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul şi cimbrul şi se lasă să fiarbă.
După ce totul este fiert, , cu zeamă din oală se desface făina şi după ce s-a obţinut un amestec fără cocoloaşe, se toarnă în oală peste restul ciorbei, amestecând continuu.
Se lasă să dea un clocot şi apoi se trage de pe foc.
No comments:
Post a Comment