- 500 gr faina
- 300 ml lapte
- 200 g nutella
- 2 linguri zahar pudra
- 50 gr unt
- 2 galbenusuri
- 1 esenta de vanilie
- 10 g drojdie uscata/25 g drojdie proapata
- un praf de sare
Se face maiaua din drojdie cu laptele caldut 100 ml si faina, se
amesteca , se obtine un aluat moale si se lasa la dospit 15 min. Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua si untul la temp camerei,
zaharul si 2 galbenusuri, sarea, esenta de vanilie si se amesteca la
masina si se adauga laptele putin cate putin. Totul se amesteca apoi pt
5-10 minute pana devine un aluat moale si nelipicios si se lasa la
dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul. Aluatul se pune pe blatul de lucru si se taie in 2 bucati egale, apoi fiecare bucata in doua, obtinem 4 bucati. Prima bucata se intinde o foaie in forma rotunda, se pune o farfurie,
sau un disc de la forma de tort, si se taie in jurul formei, aluatul se
pune pe o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga nutella pe foaie,
la fel se face si cu celelalte bucati, doar ca pe ultima foaie nu mai
punem nutella. In mijlocul aluatului se pune un pahar, apoi se taie cozonacul in
sfarturi, fiecare sfert se taie in jumatate, iar fiecare felie se taie
in jumatate, se obtin 16 buc. Se iau doua fasii, se rasucesc de doua ori, la fel cu fiecare felie,
se iau capetele se apropie si se lipesc intre ele pt a obtine o petala,
se lasa la crescut pt inca 15 min. Se unge cu un galbenus de ou, iar apoi se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade C pt 30 min.
No comments:
Post a Comment