Friday 1 May 2015

Placinta cu carne

Ingrediente:

900gr-1kg carne tocata de vita cu porc
 1 pachet de foi de placinta
 5 oua
 2 cepe
 o capatana de usturoi
 500 ml bere
sare, piper, cimbru, marar, ierburi italienesti
cateva linguri de ulei
susan

Mod de preparare:

Foile de placinta se decongeleaza din timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui condimentele, stingi focul si lasi compozitia sa se raceasca. Separat, bati ouale impreuna cu berea. Foile de placinta le imparti in trei si le ajustezi pe dimensiunea tavii. Pui prima parte de foi pe fundul tavii, intinzi jumatate din compozitia de carne, acoperi cu a doua parte de foi, pui restul de carne si deasupra, restul de foi. Eu am presarat deasupra si susan.  Cu un cutit bine ascutit, cu miscari fine cat sa nu plece foile de placinta la plimbare, tai placinta in patrate. Apoi torni amestecul de oua si bere si lasi sa se absoarba lichidul, pret de 20-30 de min. Dupa acest timp, foile vor fi putin buretoase. Am pus tava pe randul din mijloc, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de min. Dupa 40 de minute e bine sa o verifici, in functie de cuptor poate sa fie gata, eu am preferat-o mai rumena. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment