900gr-1kg carne tocata de vita cu porc
1 pachet de foi de placinta
5 oua
2 cepe
o capatana de usturoi
500 ml bere
sare, piper, cimbru, marar, ierburi italienesti
cateva linguri de ulei
susan
Mod de preparare:
Foile de placinta se decongeleaza din
timp, lent, in ritmul lor. Ceapa si usturoiul le tai marunt si le
calesti in putin ulei, apoi adaugi carnea si lasi la foc potrivit pana
cand aceasta isi schimba culoarea iar zeama scade (cam 15 min). Amesteci
din cand in cand, cat sa nu se lipeasca. Pui condimentele, stingi focul
si lasi compozitia sa se raceasca. Separat, bati ouale
impreuna cu berea. Foile de placinta le imparti in trei si le ajustezi
pe dimensiunea tavii. Pui prima parte de foi pe fundul tavii, intinzi
jumatate din compozitia de carne, acoperi cu a doua parte de foi, pui
restul de carne si deasupra, restul de foi. Eu am presarat deasupra si susan. Cu un cutit bine ascutit, cu miscari fine cat sa nu plece foile de placinta
la plimbare, tai placinta in patrate. Apoi torni amestecul de oua si
bere si lasi sa se absoarba lichidul, pret de 20-30 de min. Dupa acest
timp, foile vor fi putin buretoase. Am pus tava pe randul din mijloc, in
cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45-50 de min. Dupa 40 de
minute e bine sa o verifici, in functie de cuptor poate sa fie gata, eu am
preferat-o mai rumena. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment