Friday, 29 May 2015

Dulceata de capsuni cu menta

Ingrediente:

1 kg de capsuni
1 kg de zahar gelifiant
zeama de la o lamaie
6-8 foi de menta
 
Mod de preparare:
 
Se spala capsunile, se inlatura coditele si se impart in jumatate sau in sferturi, in functie de marime. Se pun intr-un vas imcapator si se adauga zaharul. Se scutura vasul ca sa se uniformizeze zaharul.  Am folosit  zahar gelifiant.Se stropeste cu sucul de lamaie. Se acopera cu un prosop si se lasa sa stea cateva ore, cat sa-si lase zeama. Se pune pe foc, se aduce la punctul de fierbere, se strange spuma care se formeaza deasupra. Se adauga si frunzele de menta spalate si intregi ca sa le putem scoate la sfarsit usor si mai lasam 5 minute. Se testeaza consistenta dulcetii turnand o picatura pe o farfurie rece si daca aceasta se îngheaga imediat dulceata este gata. Borcanele se oparesc in prealabil si apoi se usuca. Dintr-un kilogram de fructe ies cca. 3 borcane de 320 ml.  Se toarna dulceata in borcane, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Se lasa asa pana se racesc pentru a fi puse la locul de pastrare. 
 



 


No comments:

Post a Comment