Wednesday, 6 May 2015

Rata pe varza la cuptor

Ingrediente:


1 rata
2 verze murate
2-3 rosii
o cana cu bulion
ulei de masline
cimbru uscat
boia dulce
foi de dafin
boabe de piper
sare, piper

Mod de preparare:

Curatam rata , o spalam si apoi o transam. Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la rece. Spalam bine varza..Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta.Asezam pe fundul vasului de yena  jumatate din cantitatea de varza taiata.Peste varza asezam  rata  si apoi restul de  varza .Desfacem bulionul in apa rece si turnam in oala.Adaugam rosiile cimbru uscat ,foi de dafin si  boabe de piper .Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a folosi lingura pentru amestecare. Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu vasul.Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza sunt bine facute.





No comments:

Post a Comment