1 rata
2 verze murate
2-3 rosii
o cana cu bulion
ulei de masline
cimbru uscat
boia dulce
foi de dafin
boabe de piper
sare, piper
Mod de preparare:
Curatam rata , o spalam si apoi o transam. Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la rece. Spalam bine varza..Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta.Asezam pe fundul
vasului de yena jumatate
din cantitatea de varza taiata.Peste varza asezam
rata si apoi restul de varza .Desfacem bulionul in apa rece si
turnam in oala.Adaugam rosiile cimbru
uscat ,foi de dafin
si boabe de piper .Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a
folosi lingura pentru amestecare. Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care
introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu
vasul.Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza
sunt bine facute.
No comments:
Post a Comment