500 g aluat de foietaj
500 ml lapte
80 g amidon
100 g zahar
4 galbenusuri
4 pliculete zahar vanilat
1 ou
seminte de la o pastaie de vanilie
coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Se intinde aluatul de foietaj. Se pune putina faina peste aluat si se intinde usor. Dupa ce aluatul este intins vom taia din el mici fasii. Aceste fasii se vor rula pe conurile de patiserie. Dupa ce terminati de rulat aluatul de foietaj se pun rulourile in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se bate oul si se unge fiecare rulou cu oul batut, iar la sfarsit se presara peste zahar vanilat. Rulourile pregatite astfel se vor baga la cuptor pntru 15 minute, apoi se vor da la cuptor aproximativ 20 minute pana se rumenesc frumos. Intre timp vom pregati crema de vanilie. Intr-o cratita vom pune galbenusurile si zaharul si vom amesteca bine cu un tel, adaugam apoi amidonul si il vom incorpora incet. Adaugam lapte putin cate putin, apoi coaja de lamiae si semintele de la pastaia de vanilie. Crema se pregateste la foc mic pana se ingroasa. Cand crema s-a racit se mixeaza cateva minute pentru a deveni fina. Rulourile se vor umple cu aceasta crema. Rulourile se pot consuma imediat sau se pot lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foietajul. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment