Saturday, 2 May 2015

Prajitura desteapta

Ingrediente:

9 oua
9 linguri de faina
1 l lapte
250 g zahar
200 g unt topit si racit
arome (rom, coaja lamaie, portocala, esenta de vanilie)

Mod de preparare:

Galbenusurile se separa de albusuri. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga untul topit si racit, apoi treptat se dauga laptele amestecand incontinuu cu un mixer la viteza mica si se adauga aromele. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza usor faina in ploaie amestecand incet de jos in sus, pentru a pastra consistenta pufoasa. Peste albusuri se adauga compozitia de galbenus si se amesteca delicat, pana la omogenizare. Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute, pana se rumeneste frumos. Pofta buna!






No comments:

Post a Comment