8 ciocanele de pui
2 linguri ulei
1 ceapa alba
100 ml vin alb sec
sare
pentru sosul de mustar
2 linguri otet din vin alb
2 linguri de apa
1/2 lingurita piper alb macinat
2 galbenusuri
100 g unt
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura mustar iute
sare
piper
Mod de preparare:
Speli ciocanelele, le pudrezi cu sare, le asezi intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu ulei si torni in vas 100 ml apa si 100 ml vin alb. Adaugi in forma , alaturi de carne, ceapa tocata rondele, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 minute. La jumatatea timpului destinat prepararii, intorci bucatile de carne si le lasi sa se rumeneasca. Separat, amesteci otetul, apa, untul si piperul si le fierbi la foc mic, circa un minut. Strecori lichidul, il lasi sa se raceasca, apoi adaugi galbenusurile si amesteci bine. Asezi vasul in bain-marie si fierbi sosul, amestecand permanent pana se ingroasa, devine cremos si omogen. Asezonezi cu sare de lamaie, sare si piper dupa gust. La sfarsit, adaugi o lingurita de mustar iute, amesteci bine, apoi torni sosul peste ciocanelele asezate pe un platou cald si le servesti imediat.Pofta buna!
No comments:
Post a Comment