Pizza cu blat pufos
ingrediente blat
225 ml apa calduta
350 f faina
30 g drojdie
un varf cutit de sare
o lingurita zahar
3 linguri ulei
daca nu aveti timp puteti cumpara si blat pizza congelat
pt topping:
Toastatella
Salam banatean
Branza topita cu cascaval
Ciuperci
Boabe de porumb
Bulion Carrefour
Topping pizza
3 oua
ardei
+ Hartie de copt
Mod de preparare:
Pentru aluatul de pizza, intr-un bol, se pun apa calduta cu zaharul si
drojdia, se acopera si se lasa la crescut 10-15 minute. Separat se pune
faina in alt bol mai mare, impreuna cu sarea si uleiul si se toarna
deasupra maiaua. Din ingredientele pt blat se framanta un aluat elastic
care se lasa la crescut 30 minute. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde
cu sucitorul si se pune in tava de pizza tapetata cu folie de copt.
Apoi se unge cu bulionul, si se aseaza salamul, tastalela, branza
topita, ciupercile, boabele de porumb, ardeiul rosu sau verde.taiat
cubulete, topingul de pizza ras si ouale batute. Se dau la cuptor 25-30
de minute. Se incearaca cu scobitoarea daca vrei sa fiti sigure ca este
coapta pizza.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment