300 de grame de linte verde
2 cepe
2 catei de usturoi
2 morcovi
1 tulpina de telina
1 rosie
2 linguri de bulion
3 linguri de ulei de masline
3-4 frunze de dafin
2 carnati afumati
sare si piper
Mode de preparare:
Lintea se spala bine cu apa rece, se scurge si se pune la fiert intr-o
oala cu apa sarata in care s-a adaugat 1 ceapa taiata in sferturi si 1
frunza de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc potrivit pana este
moale. Se scurge intr-o strecuratoare lintea de
apa in care a fiert, se indeparteaza ceapa si frunza de dafin si se
limpezeste. Cat
timp lintea fierbe, se curata, se spala si se toaca ceapa, morcovul si
telina, se zdrobesc cei 2 catei de usturoi si se opareste, decojeste si
marunteste rosia. Intr-o cratita
sau o tigaie larga si adanca se incinge uleiul si se prajesc carnaciorii
pana sunt rumeni, apoi se scot deoparte pe o farfurie. Se adauga in tigaie in grasimea ramasa ceapa, morcovul si telina,
deodata cu usturoiul zdrobit. Se calesc legumele amestecand
deseori, pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga lintea, se amesteca si se caleste timp de 3-4 minute. Se adauga inapoi in tigaie carnaciorii si se toarna atata apa fierbinte cat sa fie acoperita lintea cam de
1-2 cm. Se adauga 1 lingurita de sare, frunzele de
dafin ramase si piper proaspat macinat dupa gust. Se acopera cu
capacul si se lasa sa fiarba timp de 10 minute la foc mediu spre mic. In final, se adauga rosia maruntita si bulionul. Se mai fierbe
mancarea timp de 2-3 minute, se acopera si se asteapta cateva minute ca
lichidul sa fie complet absorbit (lintea sa mai umfla si mancarea o sa
scada de la sine). Se potriveste gustul cu sare si piper, se presara cu parunjel verde tocat si mancare este gata.Pofta buna!
No comments:
Post a Comment