Friday 1 May 2015

Mancare de linte verde cu carnati

Ingrediente:


300 de grame de linte verde
2 cepe
2 catei de usturoi
2 morcovi
1 tulpina de telina
1 rosie
2 linguri de bulion
3 linguri de ulei de masline
3-4 frunze de dafin
2 carnati afumati
sare si piper

Mode de preparare:

Lintea se spala bine cu apa rece, se scurge si se pune la fiert intr-o oala cu apa sarata in care s-a adaugat 1 ceapa taiata in sferturi si 1 frunza de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc potrivit pana este moale. Se scurge intr-o strecuratoare lintea de apa in care a fiert, se indeparteaza ceapa si frunza de dafin si se limpezeste. Cat timp lintea fierbe, se curata, se spala si se toaca ceapa, morcovul si telina, se zdrobesc cei 2 catei de usturoi si se opareste, decojeste si marunteste rosia. Intr-o cratita sau o tigaie larga si adanca se incinge uleiul si se prajesc carnaciorii pana sunt rumeni, apoi se scot deoparte pe o farfurie. Se adauga in tigaie in grasimea ramasa ceapa, morcovul si telina, deodata cu usturoiul zdrobit. Se calesc legumele amestecand deseori, pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga lintea, se amesteca si se caleste timp de 3-4 minute. Se adauga inapoi in tigaie carnaciorii si se toarna  atata apa fierbinte cat sa fie acoperita lintea cam de 1-2 cm. Se adauga 1 lingurita de sare, frunzele de dafin ramase si piper proaspat macinat dupa gust. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba timp de 10 minute la foc mediu spre mic. In final, se adauga rosia maruntita si bulionul. Se mai fierbe mancarea timp de 2-3 minute, se acopera si se asteapta cateva minute ca lichidul sa fie complet absorbit (lintea sa mai umfla si mancarea o sa scada de la sine). Se potriveste gustul cu sare si piper, se presara cu parunjel verde tocat si mancare este gata.Pofta buna!








No comments:

Post a Comment