300 g fasole
3 oua
100 g faina
200 ml ulei
1lingurita scortisoara
1 fiola subtire esenta de rom
pt servit:
150 g zahar pudra
Mod de preparare:
Cu o seara inainte de preparare se pune fasolea la inmuiat, a doua zi apa se arunca si se fierbe fasolea in doua ape, care se arunca dupa fiecare clocot. In a treia apa se lasa fasolea la fiert in jur de 60 de minute. O data fiarta, fasolea se scurge, se mixeaza si se lasa sa se raceasca. Rece, se amesteca cu ouale si faina, esenta de rom si scortisoara. Se amesteca pentru a obtine un aluat omogen care nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie se adauga un pic de faina. Aluatul se intinde pe mas apresarata cu faina si se taie cu formele de fursecuri. se prajesc prajiturile in baie de ulei incins si se scot cu o spumiera pe servetele care sa absoarba grasimea. Reci se presara cu zahar.
No comments:
Post a Comment