Ingrediente:
2 flori de soc, proaspat culese ( sau doi pumni zdraveni de flori)
10 litri apa
1 kg. zahar
3 lamai mari
Mod de preparare:
Florile de soc , proaspat culese, se scutura usor de impuritati,
avand grija sa nu se scuture. Este bine daca le culegem dupa ploaie. Am pus intr-o oala de 14 litri capacitate, 800 grame de zahar.
Lamaile feliate le-am stors usor de zeama peste zaharul din oala si
le-am asezat si pe ele, peste zahar, impreuna cu florile de soc si 9
litri de apa. Restul de zahar ( 200 grame ) l-am caramelizat, l-am stins
cu o cana de apa , iar dupa ce s-a topit caramelul am turnat siropul in
oala si am amestecat totul cu grija. Am acoperit vasul si l-am tinut 4 zile ( in mod normal se lasa la
soare, dar zilele astea mai mult a plouat, asa ca am tinut oala in
bucatarie :D ), mestecand lichidul zilnic, cu o lingura din lemn. In a
patra zi socata a inceput sa se aciduleze usor, acesta fiind momentul
cand am strecurat totul in sticle curate si am dat socata la frigider.
No comments:
Post a Comment