Saturday, 2 May 2015

Negresa cu ciocolata


Pentru blat:

100 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar
4 oua
3 linguri cacao
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 zahar vanilat



Pentru glazura de ciocolata:

50 g ciocolata amaruie
50 g unt
2 linguri lapte evaporat/condensat

Mod de preparare:

Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul. Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere  si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.  Facem intre timp si glazura de ciocolata. Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat.  Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura. Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora,apoi se portioneaza. pofta buna!


 

No comments:

Post a Comment