Saturday 2 May 2015

Supa greceasca de pui

Ingrediente:

un pui de 1,5 kg
o ceapa
un fir de praz
2 foi de dafin
4-5 linguri orez
2 morcovi
un fir telina
3 oua
sucul a doua lamai
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Puiul se curata, se spala, se portioneaza, si se pune la fiert cu apa rece, ceapa taiata in patru, partea verde de la praz, taiata rondele si foile de dafin. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se acopera, se micsoreaza focul si se lasa la fiert aproximativ o ora. Se ia spuma.  Apoi carnea se scoate, se lasa la racit si se desprinde de pe oase, iar zeama se strecoara si se pune din nou in oala. Se adauga orezul, morcovii si telina si partea alba a prazului. Se lasa 20 minute sa fiarba cu capac. Apoi se adauga puiul. Ouale se amesteca usor cu sucul de la doua lamai si amestecand se toarna un polonic de supa. Apoi se toarna amestecul peste carne si se mai pune pe foc 2 minute. Se pune sare si piper dupa gust. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment