1 cana făină
3/4 cani cacao pudră
6 linguri unt
300 g ciocolată neagră
1 cana bucăţi ciocolată neagră
1 cana bucăţi nucă
1 cana zahăr
4 ouă
3/4 lingurita esenţă de vanilie sau rom
1 praf sare
100 g nuci
Mod de preparare:
Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat.
Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, astfel încât să
se formeze o pastă omogenă. În paralel, cu mixerul amestecă ouăle şi
zahărul şi adaugă treptat sosul de ciocolată. În celălalt bol pune făina
şi cacaua şi presară puţină sare, apoi adaugă compoziţia rezultată mai
sus.
Adaugă esenţa de vanilie sau rom, bucăţile de ciocolată neagră şi cele
de nucă, amestecând bine compoziţia. Încinge cuptorul şi pregăteşte
tava, în care indicat este să pui o foaie de copt.
Toarnă amestecul în tavă şi lasă-l la cuptor aproximativ 30 de minute. Se eecoreaza cu nuci. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment