Ingrediente:
o cana de orez, 2 cani si jumatate de lapte, 3 lg zahar,
putina vanilie sau scortisoara, 2 oua micute, o mana de prune uscate la
soare ;) sau orice alt fruct aveti, uscat sau proaspat
Mod de preparare:
Se spala bine orezul si se lasa in apa rece pentru aproximativ 30 minute. Prunele se spala si ele sub jet de apa si se lasa, tot 30 minute in apa
calduta cu putina vanilie, atat cat sa le rehidratam, sa devina iar
carnoase si frumoase. Dupa cele 30 minute de balaceala punem la fiert orezul impreuna cu laptele, la foc mic si cu vasul acoperit. Cand a scazut suficient cat sa arate ca o crema mai groasa, dam la o
parte orezul si-l lasam sa se raceasca putin, dupa care il amestecam cu
ouale batute bine si il montam in forme termorezistente - 4 mai mici sau
una medie, dupa cum urmeaza: un start de 1.5 cm de orez urmat de
prunele delicioase si apoi restul de orez se da la cuptor (deja
incalzit) pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment