Sunday 24 November 2013

Budinca de orez cu lapte si prune

Ingrediente:

 o cana de orez, 2 cani si jumatate de lapte, 3 lg zahar, putina vanilie sau scortisoara, 2 oua micute, o mana de prune uscate la soare ;) sau orice alt fruct aveti, uscat sau proaspat

Mod de preparare:

Se spala bine orezul si se lasa in apa rece pentru aproximativ 30 minute. Prunele se spala si ele sub jet de apa si se lasa, tot 30 minute in apa calduta cu putina vanilie, atat cat sa le rehidratam, sa devina iar carnoase si frumoase. Dupa cele 30 minute de balaceala punem la fiert orezul impreuna cu laptele, la foc mic si cu vasul acoperit. Cand a scazut suficient cat sa arate ca o crema mai groasa, dam la o parte orezul si-l lasam sa se raceasca putin, dupa care il amestecam cu ouale batute bine si il montam in forme termorezistente - 4 mai mici sau una medie, dupa cum urmeaza: un start de 1.5 cm de orez urmat de prunele delicioase si apoi restul de orez se da la cuptor (deja incalzit) pana se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!



No comments:

Post a Comment