chiftele: 600 g carne tocata porc doua cepe doua oua doua felii paine rece 4-5 catei de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat o leg marar verde o leg patrunjel verde 200 g faina pentru infainat 400 ml ulei pentru prajit
sos: doua linguri pasta de tomate 250 ml apa plata 3 linguri ulei o lingurita otet de vin 1/2 lingurita faina 2 catei usturoi doua frunze dafin sare piper boabe
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam carnea tocata,
ceapa tocata sau razuita marunt, ouale intregi, painea inmuiata si
stoarsa bine de apa, usturoiul zdrobit, mararul si putin patrunjel
taiate fin. Adaugam sarea si piperul macinat si omogenizam bine. Cu mana
putin umeda formam bile de marimea unei prune si le tavalim prin faina,
mentinandu-le forma rotunda. Cine doreste, le poate aplatiza; eu le-am
dorit rotunde. Dupa ce s-au format chiftelutele, incingem uleiul
intr-o craticioara cu peretii inalti si prajim chiftelutele,
intorcandu-le pe toate partile sa se rumeneasca. Separat, in alta
craticioara, calim usor usturoiul si pasta de tomate. Stingem cu apa si
otet, adaugam frunzele de dafin si 4-5 boabe de piper si condimentam cu
sare. Faina o dizolvam cu doua linguri de apa rece si o adaugam in sos
alaturi de chiftelute. Lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi oprim focul si
presaram patrunjelul taiat marunt.
No comments:
Post a Comment