- 1 pachet aluat foitaj
- 400 g branza proaspata de vaci nu prea sarata
- 4 oua
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 1 plic zahar vanilinat
Aluatul foitaj se lasa la dezghetat, la temperatura camerei. Nu il dezgetati fortat, pentru ca nu va mai avea aceeasi consistenta. Lasati-l din timp pe un prosop uscat de bucatarie, la temperatura camerei. Cand aluatul este dezghetat, el devine flexibil. Veti sti astfel cand puteti incepe pregatirea tuturor ingredientelor. Incepeti prin a faramita branza proaspata. Adaugati deasupra 3 dintre oua si esenta de vanilie.Puneti si cele 3 linguri de zahar, apoi amestecati pana cand toate ingredientele se vor contopi si compozitia va fi omogena.Pe masa de bucatarie unde veti rula aluatul pentru placinta, presarati o mana de faina si asezati foaia. Presarati putina faina si deasupra foii pentru a nu se lipi sucitorul si intindeti usor foaia pentru a-i mari suprafata si a o subtia. Puneti intreaga cantitate de compozitie pregatita anterior, in mijlocul foii, pe toata lungimea acesteia. Apoi incepeti si acoperiti din aceasta compozitie intreaga suprafata a foii. Impaturiti placinta, prinzand foaia de una dintre margini si suprapunand-o pana la jumatate, apoi prindeti cealalta jumatate si aduceti-o peste partea deja rulata, ca in imagini. Incingeti cuptorul. Pregatiti o tava de placinta (eu am folosit o tava rotunda) si acoperiti-o cu hartie pergament. Daca nu aveti hartie speciala pentru copt in bucatarie, nu este nicio problema. Ungeti tava cu putin unt sau cu putin ulei. Asezati aluatul in tava, in functie de forma tavei pe care ati ales-o si intepati de cateva ori cu furculita, din loc in loc, toata suprafata placintei.
Cand placinta este gata asezata si pregatita sa intre in cuptor, bateti un ou si ungeti toata suprafata aluatului. Astfel, cand placinta va fi gata, va avea un aspect placut, colorat si lucios. Faceti acest lucru cu atentie, pentru ca oul scurs in tava se va arde de la caldura cuptorului si veti sesiza un usor miros de ars. Dar nu va fi nicio problema, fiindca acest lucru nu va afecta gustul minunat al placintei cu branza. Introduceti la cuptor si lasati-o sa se coaca in voie, la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 de minute. Insa verificati din cand in cand cuptorul si in momentul in care incepeti sa simtiti mirosul imbietor de placinta, o mai puteti lasa timp de 5 minute si apoi este gata de servit.
Cand placinta este gata asezata si pregatita sa intre in cuptor, bateti un ou si ungeti toata suprafata aluatului. Astfel, cand placinta va fi gata, va avea un aspect placut, colorat si lucios. Faceti acest lucru cu atentie, pentru ca oul scurs in tava se va arde de la caldura cuptorului si veti sesiza un usor miros de ars. Dar nu va fi nicio problema, fiindca acest lucru nu va afecta gustul minunat al placintei cu branza. Introduceti la cuptor si lasati-o sa se coaca in voie, la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 de minute. Insa verificati din cand in cand cuptorul si in momentul in care incepeti sa simtiti mirosul imbietor de placinta, o mai puteti lasa timp de 5 minute si apoi este gata de servit.
No comments:
Post a Comment