sos de carne Bolognese: 400 g carne toccata, 400 g suc de rosii, 1 ceapa toccata marunt, 2 catei usturoi tocati, 50 ml ulei, sare, piper, oregano
sos Béchamel: 50 g unt, 50 g faina, 900 ml lapte cald, sare, piper, nucsoara
foi de lasagna
200 g cascalal
Mod de preparare:
Se pregateste sosul de carne. Se celeste ceapa si usturoiul in ulei. Se adauga carnea toccata si se lasa la prajit, dupa care se adauga sosul de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, oregano si se fierb. Se poate adauga dupa preferinta mazare, porumb dulce, ciuperci. Pentru sosul alb topiti untul intr-o cratita, presarati faina si amestecati continuu timp de 1-2 minute. Adaugati laptele cate un pic amestecand continuu pana fierbe. Se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust. Foile de lasagna se fierb se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce. Se unge o tava termorezistenta cu unt . Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel,
sos Bolognese. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un
strat subtire de sos bechamel, se presara cascaval . Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor
pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute,
sa se rumeneasca frumos. Lasagna bolognese se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment