Sunday 24 November 2013

Lasagna Bolognese

Ingrediente:

sos de carne Bolognese: 400 g carne toccata, 400 g suc de rosii, 1 ceapa toccata marunt, 2 catei usturoi tocati, 50 ml ulei, sare, piper, oregano

sos Béchamel: 50 g unt, 50 g faina, 900 ml lapte cald, sare, piper, nucsoara

foi de lasagna

 200 g cascalal

Mod de preparare:

Se pregateste sosul de carne. Se celeste ceapa si  usturoiul in ulei.  Se adauga carnea toccata si se lasa la prajit, dupa care se adauga sosul de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, oregano si se fierb. Se poate adauga dupa preferinta mazare, porumb dulce, ciuperci. Pentru sosul alb topiti untul intr-o cratita, presarati faina si amestecati continuu timp de 1-2 minute. Adaugati laptele cate un pic amestecand continuu pana fierbe. Se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust. Foile de lasagna se fierb se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce. Se unge o tava  termorezistenta cu unt . Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel, sos Bolognese. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un strat subtire de sos bechamel, se presara cascaval . Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos. Lasagna bolognese se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi. Pofta buna!












 


No comments:

Post a Comment