500 gr faina
150 ml apa
100 ml lapte
un pliculet de drojdie uscata (7gr)
zahar, sare, fulgi de oregano, rozmarin uscat, busuioc
50 ml ulei de masline (plus inca vreo 5 -6 linguri pt topping)
Mod de preparare:
1. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, una de faina si 150 ml de apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie, se lasa sa stea 5 minute la caldura dupa care se amesteca cu faina, uleiul de masline si laptele. Se formeaza un aluat elastic putin mai moale decat aluatul de pizza, se framanta 10 minute si se lasa la dospit cel putin 30 de minute.
2. Se intinde aluatul cu mana ( neaparat cu mana si nu cu facaletul ! ) intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca 10 minute. Dupa ce a crescut putin se fac niste gauri pe toata suprafata aluatului cu ajutorul degetelor, se stropeste cu ulei de masline si se presara cu oregano, busuioc si rozmarin (sarea am adaugat-o la sfarsit dupa ce am scos Focaccia din cuptor dar se poate adauga si inainte ).
3. Se pune in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 30 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia) la foc mediu pana se rumeneste la suprafata. Aroma condimentelor este incredibila, in special cea a rozmarinului....daca v-am convins sa pregatiti o Focaccia Home made va rog sa nu renuntati la rozmarin, are un rol destul de important in aceasta reteta.
No comments:
Post a Comment