500 g faina
1 cub de drojdie
100 g zahar
sare
1 ou
300 ml lapte
umplutura
500 g branza de vaci
3 oua
200 g zahar
1 esenta vanilie
2 zahar vanilat
2 linguri faina
pt uns
1 ou
1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Facem maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,50 ml lapte,sare,1 lingura faina. Lasam 15 min pana face basici. Punem faina intr-un castraon, facem gaura in mijloc,adaugam maiaua, restul de ingrediente si framantam. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mixam branza cu zaharul,adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Intindem o foaie, taiem patratele punem branza in mijloc,impaturim.
Asezam in tava usa si tapetata cu faina. Batem oul cu zaharul vanilat si ungem placintele . Dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment