Sunday, 24 November 2013

Ciorba de burta

Ingrediente:

 1 kg burta
500 g oase de vitel cu carne
1 radacina de telina
2 morcovi
3 cepe
10 ml otet
8 galbenusuri
800 g smantana
sare
1 capatana usturoi
 
Mod de preparare:
 
 Spalati bine, in mai multe ape oasele de vitel si burta. Pregatiti o oala cu 3 l de apa clocotita in care adaugati cantitatea de burta si de oase. Dupa ce a dat primul clocot, indepartati spuma si apoi inlocuiti apa, avand grija sa fie din nou tot apa fierbinte astfel incat sa nu exista riscul de a se intari carnea.
Lasati totul sa fiarba la foc mediu si indepartati din nou eventuala spuma care se mai poate forma.
Dupa ce burta si bucatile de oase au fiert, scoteti-le si lasati-le sa se racoreasca iar apoi taiati totul in bucatele sau fasii dupa cum va place mai mult. In timpul in care pregatiti carnea fiarta, adaugati in oala de ciorba legumele intregi pe care le lasati sa fiarba bine iar ulterior le indepartati si lasati in oala doar zeama limpede. Puneti din nou in oala carnea si adaugati jumatate din cantitatea de usturoi dat prin razatoarea mica si otetul pentru a da gustul acrisor al ciorbei. Preparati un amestec din cele 8 galbenusuri cu smantana si subtiati cu putina zeama fierbinte de ciorba iar apoi rasturnati in oala.
Condimentati cu sare si piper si inchideti focul. Pofta buna!
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment