Tuesday, 19 November 2013

Prajitura de orez si caise

Inediente:

1 l lapte
200 g orez cu bobul rotund
200 g zahar pudra
un borcan 700 g compot de caise
3 oua
o lingura faina

Mod de preparare:

Orezul spalat si bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amesteca mereu pentru a evita lipirea si se fierbe la foc mic timp de  20 minute. Se trage vasul cu orez cu lapte de pe foc, se lasa sa se raceasca 10 minute si se aduga zaharul. Se amesteca bine. Se pun galbenusurile si se amesteca. Separat se bat albusurile spuma si se pun si acestea in compozitie. Se amesteca de sus in jos. O forma de prajituri neadeziva se tapeteaza cu faina si se pun alternative orez cu lapte si caise scurse de zeama din compot si taiate marunt. Se da tava la cuptor pentru 45 de minute. Prajitura se lasa in tava sa se raceascasi apoi se scoate cu ajutorul unei farfurii intinse care se aseaza peste tava si se rasuceste. Se serveste ca atare sau se adauga putina frisca.











 


No comments:

Post a Comment