pentru blat:
4 oua
4 lnguri faina
4 linguri zahar
4 linguri ulei
1 praf de copt
pentru umplutura:
400 g biscuit macinati
50 g unt
2 linguri smantana groasa
6 mere ionatane
4 linguri zahar pudra
1 lingura scortisoara
Mod de preparare:
Cureti merele de coaja, indepartezi casutele de samburi si le tai cubulete mici. Le amesteci cu zaharul pudra si scortisoara si le lasi 30 de minute, amestecand din cand in cand. Intre timp mixezi ouale cu zaharul si uleiul, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt, pana se formeaza un aluat omogen. Asezi jumatate din biscuitii macinati pe fundul unei tavi de 30x35 cm unsa cu unt, torni jumatate din aluat, pui deasupra merele scurse de zeama si acoperi restul cu pesmetul de biscuit, stropesti cu smantana si intinzi aluatul ramas. Introduci prajitura in cuptorul preincalzit timp de 20-30 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment