Sunday, 30 June 2013

Ceapa umpluta

Ingrediente:

300 g carne tocata
8 cepe rosii mari, sanatoase
2 linguri orez
1 lingura pasta de rosii
o legatura patrunjel verde
sare, piper

dupa preferinta

un ou
50 ml ulei de masline
un pahar vin alb sec

Mod de preparare:

Ceapa se curata de coaja exterioara, se spala, apoi, cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul - cu grija, asa incit sa ramina doua foi exterioare. Miezul se foloseste pentru umplutura. Carnea, miezul de ceapa si patrunjelul verde se dau prin masina de tocat.Se adauga orezul spalat, pasta de rosii, sarea si piperul, apoi oul. Se amesteca totul bine, omogenizindu-se compozitia. Se pune cite putin ulei de masline in fiecare caus de ceapa apoi, umplem cu amestecul de carne. asezindu-le intr-un vas (eu am folosit unul de sticla termorezistenta) cu capac pentru cuptor. Se toarna si restul de ulei de masline peste cepe dupa care se adauga vinul sec alb. Se acopera vasul si se introduce la cuptor unde va sta pina ce sosul scade aproape in totalitate. In mod sigur ceapa si carnea vor fi fierte la sfirsitul acestui proces. Se indeparteaza capacul si se mai lasa vasul in cuptor pentru 10 minute, asa incit ceapa sa se coaca devenind usor sticloasa, iar carnea se va rumeni. Acest fel de mincare se serveste atit cald cit si rece, alaturi de o felie de brinza feta.  ... si un pahar cu vin.
 


 


No comments:

Post a Comment