3 kg de visine
1,2 kg de zahar
600 ml de alcool dublu rafinat
Mod de preparare:
Spalati bine visinele coapte si intregi. Se rup coditele si cu tot cu
samburi se pun intr-o damigeana cu gatul larg asezate pe straturi unul
de visine apoi unul de zahar, iar ultimul strat va fi tot de zahar dupa
care se tine la soare timp de 8-10 zile pana cand zaharul se topeste
formandu-se un sirop. Damigeana se leaga la gura cu un tifon. In cele
8-10 zile de stat la soare, damigeana trebuie scuturata zilnic pentru ca
fructele sa se amestece cu zaharul. La final se adauga alcoolul dublu
rafinat si se astupa cu un dop de pluta. Se pune la camara si se lasa
cateva luni (aproximativ 3 luni si dupa aceea se degusta). Cine doreste
poate strecura visinata prin tifon, sau o poate servi cu visine cu tot.
No comments:
Post a Comment