Sunday 30 June 2013

Gogosari si conopida murate

Ingrediente:

 
5 kg gogoşari
2 bucati conopidă
250 ge morcovi
3 bucati telina
5 bucăţi  hrean
100 g marar
condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
1 căpăţână  usturoi
frunze de vişin
2 l apa
0, g l otet
250 g zahar
150 g sare neiodata
 

Mod de preparare:

Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de conopidă, un strat de gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze), mărar uscat, usturoi şi hrean. Deasupra se aşează câteva frunze de vişin. După ce s-au umplut borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte. Borcanele închise cu celofan se păstrează la rece în cămară.
 
 
 


No comments:

Post a Comment