5 kg gogoşari
2 bucati conopidă
250 ge morcovi
3 bucati telina
5 bucăţi hrean
100 g marar
condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
1 căpăţână usturoi
frunze de vişin
2 l apa
0, g l otet
250 g zahar
150 g sare neiodata
Mod de preparare:
Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile.
Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume.
Se montează în borcane după gust, un strat de conopidă, un strat de
gogosari opăriţi şi printre ei morcovi, ţelină (rădăcină şi frunze),
mărar uscat, usturoi şi hrean.
Deasupra se aşează câteva frunze de vişin. După ce s-au umplut
borcanele cu legume, se toarnă lichidul fierbinte. Borcanele închise cu
celofan se păstrează la rece în cămară.
No comments:
Post a Comment