1 kg de capsuni
500 g zahar
Mod de preparare:
Capsunile curatate si spalate se pot lasa intregi sau se pot strive usor. Dupa preferinta capsunile se pot pasa foarte bine cu blenderul sau se pot da prin sita. Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe
aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat
de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de
jumatate de ora sau mai mult, in functie de cat de gros/legat vreti sa
fie gemul. Trebuie tinut cont ca atunci cand se raceste gemul se
ingroasa destul de mult. Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se raceste. Daca se prepara pentru iarna, se va turna fierbinte in borcane.
Acestea se capseaza si se lasa sa se raceasca lent, invelite intr-o
patura. Optional, se poate adauga in gem si zeama de la o lamiae.
No comments:
Post a Comment