Sunday, 30 June 2013

Dovlecei cu ou la cuptor

Ingrediente:
 
1 cutie mica de bulion
1 ceapa mare sau doua mai micute
2 dovlecei
2 oua
ulei (vreo 5-6 linguri)
condimente  (sare, piper macinat, boia dulce,usturoi granule)
 
Mod de preparare:
 
Spalam dovleceii si ii taiem pe lung. Nu ii curatam de coaja! Ii scobim cu o lingurita si miezul il colectam intr-un castronel. Ceapa o curatam si o taiem bucati mai marisoare. Incingem cuptorul.Intr-o tava mai inalta punem uleiul (sa acopere tot fundul tavii), cubuletele de rosii in bulion, ceapa taiata si miezul de la dovlecei. Condimentam bine, apoi asezam jumatatile scobite de dovlecei, avand grija sa le infigem un pic in restul ingredientelor, pentru stabilitate. In causul fiecarui dovlecel presaram cate un praf de sare, apoi spergem cate un ou. Turnam un pic de apa in tava, insa nu multa, doar cat sa aiba dovleceii in ce sa fiarba. Potrivim focul de la cuptor sa fie mic spre mijlociu, asezam tava pe raftul de la jumatatea cuptorului si lasam la caldura aproximativ o ora. Este gata cand ouale s-au copt iar componentele sosului sunt fierte. Pofta buna!












 


No comments:

Post a Comment