2 kg faina
650 g zahar
1 esenta lamiae
coaja de la doua lamai
7 oua
4 plicuri drojdie uscata
150-200 ml ulei
1 lingurita sare
1,2 l lapte
pentru umplutura:
300 g nuca
300 g rahat
3-4 linguri cacao
200 g stafide
Mod de preparare:
Toci nuca grosier, amesteci cu cacaua si cu zaharul (circa 150 g ) si apoi cu stafidele. Umplutura trebuie sa fie uscata. Cerni faina intr-un vas si presari peste ea drojdia. Pui laptele pe foc impreuna cu zaharul si sarea si infierbinti bine. Adaugi esenta si coaja de vanilie. Torni amestecul peste faina si omogenizezi putin cu lingura. Adaugi apoi ouale battue. Framanti bine si in cazul in care coca este lipicioasa, mai adaugi faina (o mana sau doua). Torni cate putin ulei si framanti iar coca. Dupa ce nu se mai lipeste de maini, acoperi si lasi la cald, la dospit. Aluatul este destul e molae, dar creste destul de repede. Nu mai trebuie batut decat de 3-4 ori. Formezi cozonacii, intinzi aluatul cu mana si piu o parte din umplutura de cacao si pe cealalta rahat taiat bastonase. Lasi la dospit aproximativ 30-40 minute si apoi ii coci la foc mic aproximativ 30 minute, in functie de cuptor. Ii scoti dupa ce au trecut testul cu scobitoarea. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment