Tuesday 18 June 2013

Tort Diplomat

Ingrediente:

Pentru blat

3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri faina
1 plic praf de copt

Pentru crema

3 oua
500 g iaurt simplu sau de fructe
8 linguri de zahar
500 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
stafide
ananas din compot

Pentru sirop

3-4 lingurite zahar
150 ml apa
1 sticluta esenta de rom


Mod de preparare:

Pentru blat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul ;i se bate pana se topeste.  Se incorporeaza galbenusurile treptat, se pune praful de copt cernut cu faina si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna lauatul intr-o forma de tort pentru aproximativ 30 minute, in functie de cuptor.
Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se toarna apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul, se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se mixeaza 3 galbenusuri ca 5 linguri de zahar si iaurtul pana devin spumoase. Se bat albusurile spuma tare cu trei linguri de zahar si se incorporeaza usor cu o lingura de lemn, in compozitie 3 galbenusuri.
Se pune gelatina pe foc cu 100 ml de apa si se amesteca pana se topeste, dar fara sa dea in clocot si se lasa putin sa se raceasca. La compozitia cu iaurt se adauga jumatate din frisca batuta, gelatina, stafidele, ananas din compot taiat cubulete.
Blatul se taie in trei si se insiropeaza. Se adauga crema intre feliile de tort si se da la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema bine. Se orneaza cu frisca si se adauga pe deasupra dupa preferinta ciocolata rasa sau nuci.
Se lasa la frigider cateva ore.
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment