Sunday, 30 June 2013

Dovlecei umpluti la cuptor

Ingrediente:

2 dovlecei
100 – 150 grame de telemea
100 – 200 ml de smantana
50 grame de unt
2 oua
50 grame de faina
2 rosii
marar
pesmet
sare, piper

Mod de preparare:

Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingura de sare. Se acopera vasul si se lasa dovleceii sa clocoteasca la foc mic timpe 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se preseaza putin, dupa ce in prealabil au fost taiati in doua pe lungime. Se scoate  o parte din miez si se umplu cu urmatoarea compozitie: branza telemea sau cascaval ras, oua, faina, smantana, piper si marar tocat marunt. Se aseaza dovleceii intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor cu foc potrivit timp de 30 de minute pana se rumenesc. Sugestie de servire: Presarati cu cascaval si stropiti cu smantana.












 


No comments:

Post a Comment