Sunday, 23 June 2013

Tort Iepuras

Ingrediente:

pentru blat

150 gr zahar
100gr faina
1 zahar vanilat
4 oua
1 fiola esenta lamaie
un varf de sare

pentru umplutura:

500 gr frisca lichida
500 gr fructe din compot ( ananas, piersici, caise, etc)
zeama de la fructe
1 plic zahar vanilat
sucul de la o portocala

Mod de preparare
 
Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile cu 4 linguri de apa clocotita. Se adauga 100 gr zahar, vanilina, aroma de lamaie si un varf de cutit sare si se mixeaza galbenusurile pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste galbenusuri amestecand de jos in sus ca sa nu se lase. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina cernuta, amestecand mereu de jos in sus. Se tapeteaza o formadreptunghiulara cu unt si faina si aranjam aluatul astfel incat sa semene cu un iepuras. Putem cumpara si o forma iepuras.  Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 30 minute. Pentru umplutura  am mixat frisca impreuna cu zaharul vanilat si la sfarsit am adaugat  400 grame fructe taiate in cubulete mici. Restul fructelor le-am folosit la decorat. Cand s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza cu sucul de fructe amestecat cu zeama unei portocale. Punem frisca intre blaturi si cu restul imbracam tortul. Am mai folosit pt decorat creioane pentru decor, ciocolata, ornamente. Pastram Tortul Iepuras in frigider pana in momentul in care-l vom servi. Pofta buna!
 
 
 

     


No comments:

Post a Comment