3 kg cirese rosii sau galbene, precum si combinate între ele
1 kg zahăr
3 l apă
1 felie lamaie
un plic cu zahăr vanilat
Mod de preparare:
Fructele curăţate de codiţe (acestea se păstrează pentru ceaiuri), se
spală şi se aşază crude în borcane, lăsîndu-se un spaţiu liber de 2—3
cm, pînă la gura acestora. Zahărul se dizolvă în apă rece sau călduţă
(nu trebuie să fiarbă). Siropul (făcut din apă, zahăr şi vanilie;
zahărul şi vanilia amestecate, pînă cînd se topesc fără să se mai fiarbă
siropul, sau amestecate pe foc, ca să se topească mai repede şi, apoi,
siropul răcit)se toarnă rece pînă la nivelul fructelor, aromele
împărţindu-se în fiecare borcan.
Borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează.
Borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează.
No comments:
Post a Comment