pentru blat:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri de zahar
2 linguri ulei
2 pliculete zahar vanilat
1 praf de copt
1 praf de sare
pentru crema:
600 g visine congelate
500 ml lapte
200 g zahar
200 g unt 80% grasime
50 g amidon alimentar
2 oua
1 esenta de vanilie
1 cana sirop caise
pentru decor:
ciocolata
Mod de preparare:
Bati albusurile spuma tare. Adaugi zaharul vanilat si zaharul si bati in continuare. Pui galbenusurile treptat, praful e copt, sarea, uleiul, faina. Torni compozitioa intr-o tava sub fotma de iepuras, sau daca nu aveti intr-o tava dreptunghiulara, urmand ca dupa ce se raceste sa taiati blatul in forma de iepuras. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, aproximativ 20 minute. Pentru crema, bati albusul cu zaharul pana devine spuma tare. Adaugi galbenusurile, amidonul si esenta de vanilie. Torni compozitia in laptele care fierbe, amestecand pana cand crema se ingroasa. Lasi la racit si incorporezi untul. Pui visinele la scurs. Tai blatul in doua, insiropezi blatul cu sucul obtinut de la visinele decongelate amestecat cu cel de caise. Pui crema intre blaturi, iar deasupra firsca. Ornezi cu ciocolata pentru a crea ochii si gura iepurasului. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment