1 ceasca si jumatate de zahar
1/2 ceasca de unt degresat
1albus de ou
1ou intreg
2 linguri de lapte degresat
1 pachet praf de copt
3 cesti faina
1 varf de sare
1 esenta de vanilie
pt decor
zahar
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune untul care se amesteca cu mixerul pana devine o
spuma fina, se adauga incet zaharul si se continua sa se mixeze. Se
adauga apoi albusul de ou, oul intreg, laptele, si esenta de vanilie
dupa gust si se mai amesteca la viteza medie inca 2 minute. Urmeaza
faina , sarea si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat, compozitia se
da la frigider pentru 2-3 ore. Aluatul este impartit mai apoi in doua,
jumatate din compozitie pastrandu-se la frigider. Se ia o lingura de
compozitie, se decupeaza cu forme, se da prin putina faina si zahar, se aseaza
in tava in care in prealabil s-a asezat hartie pentru copt. Se coc timp
de 8 minute la aproximativ 400°. Se repeta operatiunea si cu compozitia
ramasa.
No comments:
Post a Comment