200 ml cafea de calitate
aproximativ 1-2 lingurite zahar brun
lapte la temperatura camerei
Mod de preparare:
Mai intai se prepara cafeaua ca de obicei (fie ca o faceti la ibric sau la filtru) si se lasa sa se raceasca. Daca folositi cafea facuta la filtru nu mai este nevoie sa o strecurati. Insa, daca folositi cafeaua facuta la ibric, trebuie strecurata. Cea mai buna metoda este de a folosi un filtru de hartie pentru a scapa de tot zatul ramas. Apoi, se toarna cafeaua strecurata intr-o forma de cuburi de gheata. Poate sa fie o forma de plastic sau de silicon, oricare dintre cele doua este buna. Dupa care se lasa la congelator cateva ore pana ingheata. Se pastreaza bine chiar si timp de 1 saptamana ! De regula, din circa 200 ml. de cafea ies 20-30 de cuburi cu cafea, depinde de forma folosita.Pentru o bautura (un pahar de 200 ml.) va mai trebuie 1-2 lingurite de zahar brun, pentru a indulci bautura, dar in acelasi timp va capata si acea culoare a caramelului. Si apoi, se umple paharul pana la jumatate cu lapte rece, iar pana sus se umple cu cuburi de cafea congelata.
No comments:
Post a Comment