Friday, 11 October 2013

Mere trase in caramel

Ingrediente:

12 mere potrivite
12 bete de frigarui
250 g zahar
100 g unt
2 galbenusuri
o fiola esenta de vanilie
200 g alune de padure
50 g nuci

Mod de preparare:

Se spala merele, se sterg si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa ca sa nu se umfle si sa nu se sparga. Separat se caramelizeaza zaharul. Dupa ce s-a topit si caramelizatuniform, se adauga galbenusurile si untul moale si se amesteca   continuu. La final se adauga vanilia si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se infig betele de frigarui in merele coapte. Alunele si nucile se toaca marunt. Merele coapte se trec prin crema caramel si apoi prin alunele si nucile macinate.
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 



No comments:

Post a Comment