Ingrediente:
7-8 oua
10 linguri zahar
4 linguri apa sau apa minerala
7-8 linguri faina
un praf de copt
esenta de vanilie
cacao
visine din compot
nuca de cocos
Pentru crema:
1 unt 100 g
budinca de vanilie
zahar vanilat
zeama de la un compot de visine (borcan de 800 g)
4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar. galbenusurile se amesteca cu apa, esenta de vanilie, putina sare, coaja de la o lamaie. Se amesteca apoi cu albusurile. Se pune faina. Se amesteca foarte bine, se imparte coca in doua. Intr-una se pune cacao. Se pune hartia de copt. Se pune coca neagra, apoi se adauga visinele fara os, care se dau in prealabil prin gris. Apoi se pune coca alba cu lingura. Intre timp se face crema, care se adauga atunci cand prajitura aeste aproape gata. Pentru crema se amesteca zeama de la compotul de visine cu praful de budinca, 4 linguri de zahar se pun la fiert la foc mare si se amesteca continuu. Cand se ingroasa se pune un pachet de unt mic, de 100g treptat si doua plicuri de zahar vanilat. Se pune peste coca. Deasupra se presara nuca de cocos.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment