miere
fructe de catina
Mod de preparare:
Se foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan
se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe
3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca si se tine la rece
(este valabil la frigider si 2 ani). Se consuma cate o lingurita,
mestecata in fiecare dimineata pe stomacul gol. Este foarte buna pentru imunitatea si vitamine.
Despre catina
Catina alba este un adevarat panaceu. Are printre alte vitamine, cel mai
ridicat continut de vitamina E, Fsi C ( -cica de 14 ori mai mare decat
a lamaii si de 2 ori mai mare decat a celebrului maces). Proprietăţile
antioxidante ale cătinei o recomandă pentru întărirea sistemului
imunitar (este capabilă să vindece virozele respiratorii şi gripa),
sănătatea ochilor şi prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului
endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge, reducerea
inflamaţiilor.
Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui
octombrie, dar si iarna daca le gasiti aproape inghetate pe mladite,
sunt perfecte!
Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.
No comments:
Post a Comment