Saturday, 5 October 2013

Dulceata de trandafiri

Ingrediente:

1 l apa
700 gr zahar
300 gr petale trandafiri
1 pliculet sare de lamiae

Mod de preparare:

Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata.Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama.Fierbem apa impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop. Adugam petalele de trandafiri. Adunam spuma care se formeaza. Cand siropul devine legat si atunci cand punem cativa stropi pe o farfurie ei se aduna imediat in niste cristale dulceata este gata. O turnam fierbinte in borcanele sterilizate, infiletam bine capacele, si le intoarcem cu fundul in sus sa se raceasca. Aceasta operatiune are rol de a impiedeca patrunderea aerului.
 
 



 
 
 


No comments:

Post a Comment