Sunday 6 October 2013

Compot de struguri albi cu ghimbir

Ingrediente:

2 kg de struguri, 3 linguri zahar pt fiecare borcan de compot, ghimbir, apa


Mod de preparare:

Intr-un borcan in care ati pus fructe, adaugati apa, mai jos cu un deget de gura borcanului, rasturnati apa intrun vas, o masurati si aceea este cu aproximatie cantitatea de apa necesara pt un borcan de compot. Intrun vas incapator, puneti atatea masuri de apa, cate borcane de compot faceti si pt fiecare borcan adaugati 3 linguri de zahar, ghimbir curatat de coaja, de marimea unei nuci si puneti vasul pe foc, amastecand continuu pana se topeste zaharul si obtineti zeama pt compot. Aceasta zeama, se toarna in fiecare borcan peste fructe, infiletati capacul, apoi asezati borcanele intro tava cu apa, pe fundul careia puneti o carpa si puneti tava la cuptorul preincalzit. Sunt gata cand incep sa se ridice bule de aer de pe fundul borcanului spre capac si vedeti prima bobita  usor crapata. Acum puteti stinge focul la cuptor si lasati compotul sa se raceasca pana ziua urmatoare cand il asezati in camara. Puteti steriliza borcanele cu compot intro oala mare in care ati asezat borcanele, ati adaugat apa pana la gatul borcanelor, asezati oala pe aragaz, fierbeti borcanele 15 minute din momentul in care vedeti ca incepe sa fiarba apa din oala. Sterilizarea se face la foc mijlociu, apoi cand incepe sa fiarba apa, focul se reduce la mic. Mie imi place mai tare sterilizarea in cuptor, este mai comod. Nu va temeti, compotul dumneavoastra se va pastra fara conservant, daca  fructele sunt perfect sanatoase, borcanele curate si bine capsate. Este foarte bun peste iarna ca atare, sau la salate de fructe.
 

 
Am cur??at boabele de pe ciorchini ?i le-am sp?lat bine. Le-am pus în borcane de 800 de grame (patru la num?r), umplându-le pe jum?tate.
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/compot-de-struguri-cu-ghimbir-fid-1048518#bQwh60ZK7MymcQqj.99
Am cur??at boabele de pe ciorchini ?i le-am sp?lat bine. Le-am pus în borcane de 800 de grame (patru la num?r), umplându-le pe jum?tate.
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/compot-de-struguri-cu-ghimbir-fid-1048518#bQwh60ZK7MymcQqj.99
Am cur??at boabele de pe ciorchini ?i le-am sp?lat bine. Le-am pus în borcane de 800 de grame (patru la num?r), umplându-le pe jum?tate.
Read more at http://www.petitchef.ro/retete/compot-de-struguri-cu-ghimbir-fid-1048518#bQwh60ZK7MymcQqj.99


No comments:

Post a Comment