Ingrediente:
6 oua
6 linguri de faina
10 linguri de zahar
1 praf de copt
coaja rasa de la lamaie
2-3 pliculete zahar vanilat
6 mere acrisoare
10-12 biscuiti cu miere de albine
zahar pudra pentru décor
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul vanilat si sase linguri
de zahar. Se adauga apoi galbenusurile, pe rand si se incorporeaza usor
faina cernuta si praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta intr-o
tava inalta tapetata pana sus cu folie de copt si se coace circa 30
minute, in cuptorul preincalzit. Separat, se curata merele de coaja, se
trec prin razatoarea cu ochiuri mari, se amesteca cu restul de zahar,
coaja rasa de lamaie si se calesc in castron pana iese toata zeama. Se
scoate blatul din cuptor si se aseaza pe planseta. In tava, peste o
folie de copt, presari biscuiti macinati, apoi merele calite si asezi
blatul de pandispan deasupra. Se lasa sa se raceasca si se rastoarna
prajitura, in asa fel incat pandispanul sa fie dedesubt, iar merele si
stratul de biscuiti deasupra. Ornezi cu zahar pudra, portionezi si
servesti.
No comments:
Post a Comment