1,5 kg ceapa mica/ arpagic/ hasma
150 g sare grunjoasa
1 l otet vin alb
500 ml otet vin rosu
600 g miere
150 g sare grunjoasa
1 l otet vin alb
500 ml otet vin rosu
600 g miere
Mod de preparare:
Puneti cepele intr-un vas mai mare si turnati apa clocotita deasupra.
Lasati ceapa in apa pana ce aceasta se raceste. Scoateti apoi ceapa si o
decojiti, taindu-i capetele. Apa clocotita in care a stat ceapa ajuta
la decojirea rapida. Puneti cepele decojite intr-un vas cu apa calda,
cat sa le acopere, si presarati sarea. Lasati peste noapte iar a doua zi
scurgeti bine ceapa. Puneti pe foc otetul cu mierea si amestecati.
Otetul nu trebuie sa fiarba ci trebuie sa se incalzeasca pana ce topeste
mierea. Luati ceapa scursa bine de apa si puneti-o in borcane curate.
Turnati in borcane otetul cu miere si sigilati bine capacele. Ceapa
murata va putea fi consumata dupa doua luni.
No comments:
Post a Comment